May 25, 2020
SECURITATEA DATELOR FOARTE IMPORTANTĂ ACUM

În ultima perioadă , datorită reportajelor frecvente despre COVID-19 în mass-media, știrile despre incidente legate de securitatea cibernetica sunt rămase neraportate. 

Totuși, se pare ca, în timpul pandemie infractori cibernetici s-au înmulțit activitățile. 

În Martie și Aprilie în ServiceDesk-ul RezolvIT ponderea tichetelor deschise de clienți pentru a ne cere consultanta legată de diversele tipuri de atacuri cibernetice a fost cu 120% mai mare ca în lunile anterioare. Cele mai multe incidente de securitate au fost cele de tip phishing sau pharming.

TechRadar a raportat luna aceasta că amenințarea atacurilor cibernetice a crescut semnificativ și că infractorii cibernetici inregistreaza un număr mare de domenii de internet legate de virusul corona prin care sa ofere reduceri și promoții speciale.

E-mailuri de tip phishing

Phishing-ul – este o tehnica prin care un angajat este pacalit să dezvăluie informații personale sau ale companiei prin email sau să acceseze un link extern care contine un virus sau un malware (o tehnică încă utilizata pe scara largă de către infractori cibernetici mai ales datorită usurintei cu care poate fi folosită și a faptului ca mulți utilizatori nu sunt cunosc minimele măsuri de siguranță atunci cand folosesc emailul.).

Studiul “Cyber ​​Security Breaches Survey 2019”, evidențiază faptul că din 32% dintre companii și 22% din organizațiile de caritate care au raportat o încălcare sau atac de securitate cibernetică în ultimele 12 luni, 80% dintre atacuri au avut phishing-ul ca fiind cea mai frecventă cauză, iar organizațiile de caritate au situat cifra la 81%.

Vishing, smishing și pharming 

Si pentru ca la vremuri noi se dezvolta si tehnici noi, in plus față de phishing, există vishing (mesajul fraudulos transmis prin telefon sau mesaj vocal), și smishing (în care mesajele text poartă mesaje sau link-uri către viruși), și pharming (o metoda prin care infractorii cibernetici te redirectioneaza spre site-uri false create pentru a semăna cu site-uri autentice ).

Prevenirea atacurilor cibernetice

Pregătirea personalului, instruirea continua sunt armele vitale în lupta împotriva criminalității informatice. Trainingul angajatilor, atât la angajare cat si de-a lungul carierei,  în proceduri de securitate este punctul de plecare pentru un mediu de lucru sigur.

Serviciile de securitate IT trebuie sa fie actualizate cat mai des, la fel și procedurile companiei privind securitatea datelor. La fel cum infractorii cibernetici dezvoltă continuu metode de atac, la fel și soluțiile și serviciile din industria securității cibernetice evoluează continuu pentru a contracara atacurile.

Contactați-ne acum pentru a afla cum vă putem ajuta cu soluții de securitate care vă pot păstra afacerea în siguranță atât în ​​această situație unică, dar și pe termen lung. 

 

Categorised in:

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact
FR DE ES RO