September 15, 2015 Leave your thoughts

In 12 ani de experienta, prin parteneriatul cu sute de clienti cu care lucram de ani de zile si prin administrarea a peste 8000 de echipamente in prezent, am invatat sa intelegem foarte bine nevoile clientilor nostri, specifice fiecarui business in parte. Tot de la ei am invatat de ce este mai bine sa externalizezi si astfel am construit servicii perfect calibrate pe aceste nevoi de externalizare.

De ce este insa mai bine, mai eficient, mai profitabil sa externalizezi serviciile IT? Fiecare afacere are argumente punctuale pentru a sustine aceasta decizie, insa unele motive am observat ca sunt universal-valabil. Detaliem mai jos doar cateva dintre ele:

  1. Daca vrei sa te asiguri ca lucrurile se intampla corect, ca infrastructura IT vine in sprijinul operatiunilor in compania ta, chiar daca nu ai expertiza sa implementezi asta personal. Rezolv IT lucreaza 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana, oferind suport tehnic non-stop si siguranta ca te vom ajuta sa iti rezolvi problemele imediat, in cel mai eficient mod pentru tine.
  1. Daca vrei sa reduci riscurile (si chiar si costurile, da!). Fiecare business implica o anumita doza de risc pe care fiecare antreprenor sau business leader trebuie sa si-o asume: costuri operationale,  noi legi fiscale, conditii de piata volatile, implementare de noi tehnologii etc. Prin externalizarea serviciilor iti protejezi business-ul si transferi riscurile la o companie cu expertiza in domeniu, aceasta avand experienta necesare pentru a minimiza aceste riscuri. De exemplu majoritatea business-urilor mici si mijlocii isi externalizeaza serviciile de contabilitate, tocmai pentru a minimiza riscul. In plus, fie ca vorbim de investiiti in echipamente, fie de angajarea de personal, externalizarea serviciilor IT vine cu un cost mult mai mic, fiind posibil sa reduci costurile cu pana la 80%.
  1. Daca ai nevoie de know-how in implementarea unor noi tehnologii sau a unor noi servicii. Odata cu cresterea companiei, nevoile de organizare si monitorizare a activitatilor, precum si accesul la informatiile necesare in luarea deciziilor devin din ce in ce mai sofisticate.  Externalizarea aduce o perspectiva avizata din partea unor consultanti care au o expertiza complexa si care vor ajuta la cresterea serviciului sau implementarea celei mai bune tehnologii.
  1. Daca iti doresti un avantaj competitiv fata de concurenta. Cand compania este mica sau mijlocie si nu se poate lupta cu marii jucatori, apelarea la o serie de consultanti si parteneri externi aduce valoare adaugata, sporeste expertiza si accesul la know-how care face diferenta. Costurile mai mici, eficienta, mobilitatea si flexibilitatea companiei vor face din ea un competitor puternic, chiar si pentru firmele mult mai mari.
  1. Daca este vorba de un proiect punctual, dar care ar putea avea consecinte si pe termen lung. De cele mai multe ori, proiectele necesare dezvoltarii unei firmei sunt proiecte punctuale, spre exemplu lansarea unui nou produs si organizarea unui eveniment,. Daca in acest caz pare natural sa ne gandim sa externalizam organizarea si logistica catre o companie de evenimente care se pricepe mai bine la asta, exact acelasi ar trebui sa fie procesul de decizie si in cazul externalizarii serviciilor IT.

Pentru mai multe detalii despre serviciile pe care le puteti externaliza, accesati aceasta sectiune sau stabiliti o intalnire cu un consultant RezolvIT care va poate ajuta sa construiti un abonament personalizat.

 

 

 

Tags: ,

Categorised in:

Leave a Reply

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact
FR DE ES RO