September 16, 2015 Leave your thoughts

In prezent in Europa exista in jur de 2000 de clustere, potrivit ECO ‐ European cluster observatory, care beneficiaza de un un standard de management special dezvoltat si implementat. Un standard care a determinat un progres vizibil in dezvoltarea si organizarea acestor clustere, cat si in impactul pe care ele il au aspura pietelor in care activeaza.

Clusterele ofera companiilor acces la orice tip de informatie necesara (fie ca este ea legislativa,, economica sau de alt nivel), la wokshopuri si evenimente care ajuta dezvoltarea companiilor si a echipelor acestora, un networking mult necesar, precum si posibilitatea crearii unor parteneriate si dezvoltarea unor servicii/ produse. De asemenea, prin asocierea lor cu parteneri internationali, clusterele au o viziune mult mai clara asupra pietei regionale si international si stiu cum sa previna si sa valorifice anumite situatii de business.

In acest context favorabil, in primavara acestui an s-a lansat si primul cluster de IT&C din Bucuresti, Different Angle Cluster, al carui membru fondator este si Rezolv IT. Membrii clusterului beneficiaza de o serie de servicii precum: planificarea și implementarea de strategii IT, consultanta in dezvoltarea de solutii si software in domeniul Smart Cities, training tehnic si abilitati interpersonale.

In acest moment, Different Angle este format din 11 companii membre, firme de consultanta si IT&C, care si-au pus laolalta abilitatile, cunoasterea si expertiza tradusa in:

  • peste 15 ani de experienta pe piata; 3 companii au deschis birouri in Silicon Valley datorita unor relatii indelungate de lucru cu clienti din aceasta locatie;
  • peste 15 tipuri de training oferite pentru specialistii din domeniul IT&C – atat tehnice, cat si interpersonale; peste 400 de angajati dintre care: 200 ingineri de software, 60 specialisti QA,
  • peste 40 manageri de produs/proiect, 75 ingineri IT, 15 consultanti in fonduri europene,  20 traineri – competente tehnice (JAVA, baze de date, QA), management de proiect, programe de proiectare pentru arhitectura si ingineri, educatie informala (coaching profesional).

Si nu ne oprim aici. Am lansat Different Angle Academy, primul nostru proiect educational, bazat pe un tip de invatare dinamic si pragmatic si care si-a propus inca din start sa contribuie la integrarea unui numar cat mai mare de specialisti software intr-o piata cu o cerere impresionanta si exigente ridicate. Proiectul pilot s-a incheiat deja cu rezultate foarte bune, ceea ce ne-a dat curaj si de-a determinat va continuam si la anul, cu scopul tintit de a avea un numar mai mare de cursuri si , implicit, de cursanti,” a explicat Mihai Iancu, CEO Rezolv IT.

Tags: , ,

Categorised in:

Leave a Reply

Ai intrebari despre serviciile Rezolvit sau despre beneficiile externalizarii ?

Nu stii ce abonament se potriveste perfect afacerii tale ?

Stabileste o intalnire

Solutii de optimizare IT, direct in inbox!

Fii la curent cu cele mai noi tehnologii si servicii IT pentru afacerea ta!

Call Now ButtonContact
FR DE ES RO